Lidt om de fredede gravhøje i Lars Jensens skov

Blogs på Museerne.dkPosted by Birgitte Fløe Jensen Fri, April 25, 2008 13:50:43

Blog ImageDer er i denne uge blevet udført tilsyn med de fredede fortidsminder i Lars Jensens skov ved Maribo Søndersø. Skoven hører til Engestofte gods. På Lolland-Falster findes en del gravhøjsfelter, der kan bestå af 10-30 gravhøje fra bronzealderen. Flere af denne type felter, eller ”kirkegårde”, findes i Engestoftes skove. Højen, der ses på fotoet, viser en af de større høje i Lars Jensens skov, hvor højene er mellem 2,5m og 0,3m høje, og mellem 25m og 6m i diameter. Tæt på dette gravfelt findes en forsvarsvold, der formentlig er min. 1500 år gammel, dvs. fra jernalderen. Volden er kendt som Hejringevolden. Hejringvolden er 3 m høj og der er bevaret knap 300 m, hvilket er ca. halvdelen af voldens oprindelige længde. Der findes kun ganske få bevarede af den slags volde i Danmark.