Eftersårssol

Blogs på Museerne.dkPosted by Birgitte Fløe Jensen Fri, October 10, 2008 10:19:16

En hel dag i stegende varme? Eller i regn og vind? Vejret veksler. Men når efterårssolen skinner og landskabet er fuldt af efterårsfarver, så er tilsynet med de fredede fortidsminder jo nærmest det bedste job, der findes. Hvad enten vejret arter sig godt eller ej, så kan tilsynet kun gøres der hvor fortidsminderne er: ude i landskabet. En af min kollegaer har berettet om de ocular observationer man bl.a. gjorde for hundrede år siden, dvs. ved hjælp af en kikkert kunne man jo sagtens tilse en dysse på en anden bakke end den man stod på… Ved tilsynet i 2008 bliver alle fredede fortidsminder både opmålt med GPS og fotograferet, så kikkertmetoden duer ikke længere! Uanset vejret så er proviant nødvendigt, og da en del af de fredede fortidsminder ligger i skove, så kan middagspausen en solskinsdag godt ligne en skovtur. Bemærk det velbevarede stendige i baggrunden.