Langdysse, praktikant og marksystemer

Blogs på Museerne.dkPosted by Birgitte Fløe Jensen Thu, October 30, 2008 12:40:21

På fotoet ovenfor ses Stefanie fra Sydvestfyns Efterskole. Stefanie har været i erhvervspraktik i arkæologien på Museerne.dk i denne uge. En af dagene var hun med ude og se, hvordan museet udfører tilsyn med de fredede fortidsminder. Langhøjen til venstre i billedet ligger ca. en halv km vest for landsbyen Tystryp ved Tystrup sø. Langdyssen er en af de mange storstensgrave - langhøje, dysser og jættestuer, der ligger i området omkring Tystrup-Bavelse søerne. Den imponerende 124 m lange Kellerød-dysse ligger også i dette område, knap 1,5 km vest for langdyssen ovenfor. I den indgår ikke mindre end 125 store randsten. Man kan se Kellerød-dyssen fra Brunemosevej (link: http://www.dkconline.dk/wincgi/dkc.exe?Function=GetLokalitet&Systemnr=112136).

I et tidligere blog-indlæg lovede jeg at skrive om der stadig kunne findes spor af de forhistoriske marksystemer i den nordlige del af Næsbyholm storskov. Der findes stadig tydelige spor af disse marksystemer, der formentlig daterer fra jernalderen. Da marksystemerne nu ligger i skov, er de ikke så lette at få øje på, så her er i stedet et foto af nogle marksystemer af samme type fra grevskabet Wiltshire i England. Blog Image