Prøv selv - udsigten fra Gåsetårnet

Blogs på Museerne.dkPosted by Birgitte Fløe Jensen Fri, March 20, 2009 09:20:36

Gåsetårnet er Danmarks første fredede fortidsminde. Det blev det d. 24. december i 1808, da enken efter Amtsforvalter Rejersen gav tårnet til det offentliges ”Nytte, Brug og Eie”. Gåsetårnet er det eneste bevarede af de i alt 9 tårne og 12 halvtårne, der var på Valdemar Atterdags borg. Tårnet blev sat i stand i 1821-22 og derefter åbnet for besøgende. Både på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside og på Museerne.dks kan man se mere om både Gåsetårnet og borgene i Vordingborg. Eller man kan komme og se det imponerende tårn og den flotte udsigt, der er fra tårnet og ikke mindst den forgyldte Gås øverst oppe.