Nye og gamle

Blogs på Museerne.dkPosted by Birgitte Fløe Jensen Mon, June 16, 2008 16:13:33

Blog ImagePeuw - det tog heldigvis kun et par minutter at finde et foto med sne på. Når solen skinner og varmer, som den har gjort længe, så kan det være rart at køle lidt af med et sne-foto - det virker næsten ligeså godt som at spise en is!

Højen på fotoet er fra Merret skov, der ligger lige ved siden af Knuthenborg Safaripark. Merret skov hører til Knuthenborg gods.

Der er blevet ført tilsyn med alle de fredede fortidsminder i Lolland kommune, dvs. 447. Derudover er der blevet indstillet ca. 30 ”nye” fortidsminder til fredning. Blandt disse ”nye” gamle fortidsminder er de fleste gravhøje, men der er også voldsteder og langhøje iblandt. Den ene af langhøjene ligger i skov i Knuthenborg park.

Næstved kommune er den næste, hvor der vil blive ført tilsyn med de fredede fortidsminder. Måske vil der også dér dukke ”nye fortidsminder” op?